Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Πηγή Αθέατη γνώση: Τα προσφάτως ανευρεθε'ντα κομμάτια του ανθρώπινου κρανίου από «τη σπηλιά των πιθήκων» στο Λάος είναι τα πιό πρόωρα σκελετικά στοιχεία ότι οι άνθρωποι είχαν κάποτε μια αρχαία, γρήγορη μετανάστευση στην Ασία.

Ανατομικά οι σύγχρονοι άνθρωποι προέκυψαν αρχικά περίπου 200.000 έτη πριν στην Αφρική. Το πώς η καταγωγή μας διασκορπίστηκε έπειτα από την Αφρική έχει αποδειχθεί από καιρό αμφισβητούμενη.

Τα αρχαιολογικά στοιχεία και τα γενετικά στοιχεία προτείνουν ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι μετανάστευσαν γρήγορα από την Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία από τουλάχιστον 60.000 έτη πριν. Εντούτοις, η περιπλοκή αυτής της έννοιας είναι η ξεχωριστή απουσία απολιθωμένων στοιχείων για τη  σύγχρονη ανθρώπινη παρουσία στην ηπειρωτική χώρα Νοτιοανατολική Ασία, πιθανότατα επειδή τα οστά δεν επιβιώνουν καλά σε ζεστές τροπικές περιοχές. 


Τώρα ένα μερικό κρανίο από τη   Pa Tam Ling, "το Σπήλαιο των πιθήκων" στο βόρειο Λάος βοηθάει να συμπληρωθεί αυτό το μυστηριώδες κενό στα απολιθώματα.

«Αυτό που μας προκαλέι έκπληξη είναι το γεγονός ότι δεν βρήκαμε τίποτα άλλο,» η ερευνητής Laura Lynn Shackelford, ένας παλαιοανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, είπε «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι θα βρούμε τίποτα σε αυτές τις σπηλιές,  ή ακόμη και στην περιοχή όπου δουλεύουμε στην ηπειρωτική χώρα Νοτιοανατολική Ασία. Αλλά είμαστε πεισματάρηδες, πηγαίνουμε εκεί όπου κανείς πραγματικά δεν κοίταξε πριν, ή τουλάχιστον σχεδόν για έναν αιώνα.

Το σχήμα των οστών και των δοντιών είναι ευδιάκριτα ανατομικά ενός σύγχρονου ανθρώπου, και όχι όπως οι Νεάντερταλ. Ποικίλες τεχνικές χρονολόγησης των ιζημάτων  γύρω από τα απολιθώματα δείχνουν ότι είναι τουλάχιστον 46.000 με 51.000 ετών, και με άμεση χρονολόγηση των οστών με μια μέγιστη ηλικία περίπου 63.000 χρόνια. Το γεγονός αυτό καθιστά αυτά τα απολιθώματα  τα πιό πρόωρα σκελετικά στοιχεία για τους ανατομικά σύγχρονους ανθρώπους ανατολικά της Μέσης Ανατολής.

Τα ευρήματα αυτά «αλλάζουν τον τρόπο σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου σχετικά με τις μεταναστευτικές οδούς στην Ασία, ότι υπήρχαν περισσότερες διαδρομές της διασποράς από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger