Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΡΟΜΠΟΤ, ΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ


Αυτό το ευέλικτο ρομπότ μπορεί να αλλάξει τα χρώματα ώστε να συνδυάζονται ή να ξεχωρίζει στο περιβάλλον του.
Πηγή Αθέατη γνώση: Αυτό το ευέλικτο ρομπότ μπορεί να αλλάζει χρώματα ώστε να συνδυάζονται ή να ξεχωρίζει στο περιβάλλον του 
Οι επιστήμονες έχουν επινοήσει ένα λαστιχένιο ρομπότ, εμπνευσμένο από το καλαμάρι και το χταπόδι, το οποίο μπορεί να ανιχνεύει, και να κρύβεται από υπέρυθρες κάμερες.

Είναι το τελευταίο είδος του λεγόμενου Soft Machine, δηλαδή με βάση τη σιλικόνη ρομπότ που γίνονται από διαφανή πολυμερή σώματα.
Το πρωτότυπο ενσωματώνει ένα λεπτό φύλλο από ειδική σιλικόνη με μικροσκοπικά κανάλια μέσω των οποίων τα χρωματιστά υγρά αντλούνται έτσι ώστε το "δέρμα" του ρομπότ να μιμείται τα χρώματα και τα σχήματα του γύρω περιβάλλοντος.
Το πρωτότυπο είναι μια τετράποδη οντότητα, 13 εκατοστά.

Τα άκρα του ανοίγουν προς τα έξω με τη μορφή ενός Χ και, με τη χρήση πεπιεσμένου αέρα, που επιτρέπουν στο μικρό μηχάνημα να σέρνεται προς τα εμπρός με αριστερά-δεξιά κίνηση.

«Το εμπνευστήκαμε από τους μαλακούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των χταποδιών και το καλαμάρι,» ο Stephen Morin, ένας ειδικός στη χημική βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, είπε σε ένα δελτίο τύπου την Πέμπτη.

"Ένα από τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά σ' αυτά τα ζώα είναι η ικανότητά τους να ελέγχουν την εμφάνισή τους, και αυτό μας ενέπνευσε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ιδέα και να διερευνήσουμε περαιτέρω το δυναμικό χρωματισμό.»
Ο Morin πρόσθεσε:  «Ακόμα και χρησιμοποιώντας τα απλά συστήματα - σε αυτήν την περίπτωση έχουμε απλά, απέραντα  μικρο-κανάλια - μπορείτε να πετύχετε πολλά όσον αφορά την ικανότητά σας να καλύψετε ένα αντικείμενο, ή να επιδείξετε ένα  αντικείμενο όπου είναι.»
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.
Οι χρηματοδότες του είναι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και Άμυνας του Πενταγώνου Advanced Research Projects Agency (DARPA), που υποστηρίζει τις έρευνες σε καινοτόμα τεχνολογία με στρατιωτικό δυναμικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger