Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ» ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΑΦΟΥ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ - ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΣΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΔΕΝΤΡΟ


Human bones are seen at an archaeological site at the Templo Mayor in the heart of Mexico City

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ένα χώρο ταφής των Αζτέκων, που περιέχει τα οστά μιας νεαρής γυναίκας που περιβάλλεται από πάνω από περίπου 1700 άλλα οστά, τα οποία τοποθετούνται δίπλα σε κάποιο είδος "ιερού δέντρου".
Η ανασκαφή είναι εξαιρετικά σπάνια, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας ανέφερε ότι η περιοχή ήταν η πρώτη του «είδους της και σημείωσε επίσης ότι οι Αζτέκοι δεν χρησιμοποιούσαν τη μαζική θυσία όπως συνηθίζεται για να τιμηθεί ένα μέλος της άρχουσας τάξης.
Ένα Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και η αρχαιολόγος, Σούζαν Gillespie, ανέφερε ότι το εύρημα ήταν «άνευ προηγουμένου για τον πολιτισμό των Αζτέκων."
Ανέφερε επίσης ότι οι Αζτέκοι, σε αντίθεση με  άλλους προ-ισπανικούς πολιτισμούς αποτέφρωναν συνήθως τα μέλη τους, καθιστώντας αυτό το εύρημα ακόμα πιο ακατανόητο.
Η ταφή χρονολογείται περίπου στο 1481 με 1486  και το δέντρο επαναφυτεύτηκε , διότι οι Αζτέκοι ήταν μεγάλη λάτρεις των δέντρων.
Πολλοί ερευνητές παραμένουν προβληματισμένοι, αλλά πολύ ενθουσιασμένοι για κάτι που δεν είχαν ξαναδεί άλλη φορά στο Μεξικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger