Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΓΤΟ ΤΗΣ NESTLE

Brazilian Court Demands Nestle Label GMO Ingredients

Πηγή Αθέατη γνώση: Φαίνεται ότι ακόμη μια νίκη έχει κηρυχθεί στη μάχη κατά της Monsanto και τα συστατικά των ΓΤΟ. 
Σύμφωνα με μια μεγάλη επιχείρηση της Βραζιλίας , ένα δικαστήριο στη βραζιλία  έχει απαιτήσει να ονομάσουν όλα τα προϊόντα τους που είναι τροποποιημένα γενετικά και που έχουν περιεκτικότητα πάνω από 1% ΓΤΟ.   Η απόφαση φέρεται να συμπίπτει με το δίκαιο της Βραζιλίας που απαιτεί όλοι οι κατασκευαστές τροφίμων να προειδοποιούν τους καταναλωτές για την παρουσία ΓΤΟ στα προϊόντα τους.
Ίσως ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο εκτίθεται σε μια βαθιά σχέση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βραζιλίας με μια σημαντική βιομηχανία τροφίμων ομάδα λόμπι που σφυρηλατήθηκε σε μια προσπάθεια να σταματήσει το δικαστήριο από την έκδοση της απόφασης.
Τα έγγραφα του Wikileaks αποκάλυψαν πόσο στενά η Monsanto έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, και πόσο σοβαρή είναι η ΗΠΑ σχετικά με τη διασφάλιση ότι οι ΓΤΟ καλλιέργειες της εταιρείας είναι ευρέως αποδεκτή σε όλο τον κόσμο.
Περιέργως, το δικαστήριο στη βραζιλία πήρε θέση εναντίον αυτής της διαφθοράς. Αντί να δουλοπρεπή.  Επιπλέον, το δικαστήριο ανέφερε ότι οι καταναλωτές έχουν το βασικό δικαίωμα να γνωρίζουν τι βάζουν στο στόμα τους - ειδικά όταν πρόκειται για ΓΤΟ συστατικά.
Το δικαστήριο εξέδωσε πρόστιμο 2.478 δολαρίων ανά προϊόν που βρέθηκε να παραβιάζει την απόφαση, αφού διαπίστωσε την παρουσία ΓΤΟ σε φράουλα συστατικά της Nestle cookies "Bono".
Άλλα έθνη έχουν παρόμοιες ενέργειες κατά της Monsanto και των ΓΤΟ στο σύνολό της, με την Πολωνία να απαγορεύει το ΓΤ καλαμπόκι της Monsanto και στο Περού  πήραν μια απόφαση για  10 χρόνια απαγόρευση σχετικά με τα  ΓΤΟ στο σύνολο τους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί και να αρνήται τις ανησυχίες γύρω από τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και τα συστατικά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger