Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η ΚΟΥΒΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ 20 ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ, ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ 30


Πηγή atheatignosi: Ο αριθμός των Κουβανών τρανσέξουαλ που είχαν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου έχει αυξηθεί σε 20, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Μαριέλα Κάστρο, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Αγωγής, Cenesex.
Η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, δήλωσε ότι από τα 37 άτομα που προσδιορίζονται ως τρανσέξουαλ στη χώρα », τα 20 έχουν ωφεληθεί από χειρουργική επέμβαση προσαρμογής των γεννητικών οργάνων», σύμφωνα με ένα σημείωμα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην επίσημη ιστοσελίδα Cenesex.

Η Κάστρο ανακοίνωσε τα στοιχεία κατά τη διάρκεια του 3ου Συμποσίου Transidentity, των Φύλων και Πολιτισμού στην Αβάνα, με τη συμμετοχή της Κούβας, της Γαλλίας και της Αργεντινής.
Το 2008 η κουβανική κυβέρνηση πέρασε ένα υπουργικό διάταγμα που επιτρέπει τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου στην Κούβα.
Την ίδια χρονιά, ανακοινώθηκε ότι περίπου 30 τρανσέξουαλ θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη διαδικασία δωρεάν εάν ήθελαν.
Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Cenesex στον Τύπο το 2010, δηλώνουν ότι περίπου 15 χειρουργικές επεμβάσεις είχαν πραγματοποιηθεί, μετά από ρητή πολιτική να μην αποκαλύψουν το κόστος ούτε τον ακριβή αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιήθηκαν έως ότου επιτευχθεί ο στόχος των 30.
Τον Μάιο, η Μαριέλα Κάστρο είπε ότι το πρόγραμμα χειρουργικών επεμβάσεων θα συνεχιστεί σε λειτουργία το 2012 από μια ομάδα "ανδρών που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες», ο αριθμός των οποίων δεν είχε καθοριστεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger