Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ: ΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ



Πηγή atheatignosi:
«Οι αρχές του Μπαχρέιν έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια μέχρι νεωτέρας, μια ημέρα μετα που η αστυνομία πάταξε τους διαδηλωτές, για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια των 20-μηνών που ήταν γεμάτο απο θανάτους και ταραχές.
Η δήλωση που έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δεν καθόρισε τα ακριβή μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν εάν εμφανιστούν νέες διαμαρτυρίες.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα ειδικά στρατιωτικά δικαστήρια εισήχθησαν αρκετούς μήνες απο την εξέγερση που ξεκίνησε στο Μπαχρέιν τον Φεβρουάριο του 2011. η πρώιμη περίοδο της αναταραχής άφησε τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Rashid Bin Shaikh Abdullah Al Khalifa τόνισε ότι τα "συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις θα πρέπει να θεωρούνται παράνομες, και θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον οποιουδήποτε απαιτεί ή λαμβάνει μέρος σε αυτές."
Η είδηση ​​έρχεται μόλις μια μέρα μετά από τις δυνάμεις ασφαλείας που επετέθησαν εναντίον των διαδηλωτών, δίπλα στην πρωτεύουσα Μανάμα, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων - και κατά της μακρόχρονης κυριαρχίας του βασιλιά Hamad bin Isa Al Khalifa.

Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες, που στο Μπαχρέιν κρατήθηκαν τέσσερα άτομα αφότου δυσφήμησαν σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το βασιλιά μέσω του Twitter. 
Οι τέσσερις κρατήθηκαν για επτά ημέρες εν αναμονή της δίκης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν. Οι αρχές δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους υπόπτους ή το περιεχόμενο των tweets τους. Η ημερομηνία της δίκης και η τύχη των υπόπτων παραμένουν άγνωστα.
Ένας από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στη χώρα, ο Nabeel Rajab αμφισβητεί σήμερα την τριετή ποινή φυλάκισης με την κατηγορία ότι ενθαρρύνει παράνομες διαδηλώσεις και τη βία στο Μπαχρέιν μέσω Twitter. Η επόμενη ακρόαση του θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger