Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ


 Πηγή atheatignosi:  Ρώμη, 5 Οκτωβρίου 2012 - Οι γυναίκες και τα κορίτσια της υπαίθρου αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι περισσότερες από αυτές είναι μικροκαλλιεργητές, σύμφωνα με μια νέα έκθεση .

Κάθε χρόνο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις τους στις 15 Οκτωβρίου, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου.
Φέτος η ημέρα αποκτά επιπρόσθετη σημασία με την έναρξη του διυπηρεσιακού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την επιτάχυνση της προόδου προς την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών της υπαίθρου, προσθέτει η Ρώμη με βάση το Διεθνές Ταμείο Γεωργικής Ανάπτυξης ( IFAD ).
Το κοινό πρόγραμμα είναι μια πενταετής πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τις γυναίκες , ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ( FAO ), IFAD και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ( WFP ). Θα εφαρμοστεί αρχικά στην Αιθιοπία, Γουατεμάλα, το Κιργιζιστάν, τη Λιβερία, το Νεπάλ, Νίγηρα και τη Ρουάντα.

«Οι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι να βελτιωθούν τα τρόφιμα και η ασφάλεια διατροφής, να αυξηθούν τα εισοδήματα των γυναικών, να ενισχυθεί η ηγετική θέση τους στα αγροτικά όργανα, και να ενθαρρυνθεί ένα πιό απαντητικό πολιτικό περιβάλλον για την ενδυνάμωση των γυναικών της υπαίθρου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger