Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

MORINGA: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΥΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ! ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΟΥ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Πηγή atheatignosi: Συχνά αναφέρεται ως το "δέντρο θαύμα", λόγω της μοναδικά διαφορετικής σειράς διατροφής, τις φαρμακευτικές, και τις ιδιότητες καθαρισμού, το Moringa oleifera είναι ένα ελάχιστα γνωστό, και ιδιαίτερα υποτιμημένος, "υπερτροφικός" θησαυρός με απίστευτες δυνατότητες να βελτιώσει σημαντικά την υγεία και την εξάλειψη της πείνας σε όλο τον κόσμο. 
Όλη αυτή η μονάδα τροφίμου περιέχει υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών, και οκτώ απαραίτητα αμινοξέα, ένα πλήρες φάσμα βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, καθώς και μια πληθώρα από φυτοθρεπτικά συστατικά και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που μάχονται την ασθένεια. 
Βρίσκεται στους νότιους πρόποδες της οροσειράς των Ιμαλαΐων στη βόρεια Ινδία, το Moringa καλλιεργείται ευρέως σήμερα σε όλη την Αφρική, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική, και σε πολλά μέρη της Ασίας. Λόγω των πολλών πολύτιμων χρήσεων του, καθώς και το γεγονός ότι μεγαλώνει τόσο γρήγορα και εύκολα σε ημι-άνυδρα, τροπικά και υποτροπικά κλίματα, το Moringa αναμένεται να γίνει γρήγορα μονάδα προώθησης για την καταπολέμηση του υποσιτισμού, την αντιμετώπιση της φλεγμονής, την προώθηση της υγιούς ροή του αίματος, και πρόληψης της μόλυνσης, μεταξύ άλλων.


Το Moringa, είναι μια υπερτροφή πολλαπλών χρήσεων με ατελείωτα οφέλη για την υγεία.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα μοναδικό για το Moringa είναι το γεγονός ότι κάθε μέρος του φυτού, όπως ο φλοιός, τα φύλλα, τα λουλούδια, οι ρίζες, εξυπηρετούν ένα μοναδικό σκοπό για την προαγωγή της υγείας του ανθρώπου. Οι σπόροι του, για παράδειγμα, περιέχουν έως 40 τοις εκατό εδώδιμο έλαιο μη-ξήρανσης, γνωστό ως "λάδι Ben" που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παρόμοιο διατροφικά όπως το ελαιόλαδο.
Το γλυκό άοσμο λάδι έχει επίσης απεριόριστη διάρκεια ζωής, καθώς δεν ταγκίζει όπως πολλά άλλα έλαια. "Τα φύλλα, ο ανθός, οι σπόροι, ο λοβός, οι ρίζες, ο φλοιός, η γόμμα, και το σπορέλαιο από το Moringa (malunggay) συνεχώς υποβάλλονται σε εντατικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, γιατί τα διάφορα συστατικά του Moringa είναι γνωστό ότι έχουν, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, αντι-διαβητικές, αντι-υπερτασικές, αντι-φλεγμονώδείς, αντι-μικροβιακές, αντι-ιικές, αντι-παρασιτικές , αντι-καρκινικές, και με δραστηριότητες αντι-γήρανσης », γράφει ο Nelly Favis-Villafuerte στο Δελτίο της Μανίλα για το Moringa. 
Ίσως το πιο χρησιμοποιούμενο στοιχείο του Moringa είναι τα φύλλα του, τα οποία μπορούν να αποξηραθούν και να αλεστούν σε μια πυκνή σε θρεπτικά συστατικά, ξινή- αρωματισμένη σκόνη. Σύμφωνα με άλλη έκθεση στο Δελτίο της Μανίλα, η σκόνη Moringa, περιέχει επτά φορές το ποσό της βιταμίνης C που συναντάμε συνήθως σε πορτοκάλια, τέσσερις φορές το ποσό της βιταμίνης Α σε καρότα, 36 φορές το ποσό του μαγνησίου στα αυγά, 25 φορές το ποσό του σιδήρου στο σπανάκι, 50 φορές το ποσό της βιταμίνης Β3 σε φιστίκια, και 50 φορές τη βιταμίνη Β2 στον τομέα της μπανάνας.

Όπως το λάδι Ben, έτσι και τα φύλλα σε σκόνη του Moringa δεν χαλάνε, τα οποία καθίστανται για εξαιρετικά μακροπρόθεσμη επιβίωση τροφίμων.
Ιδιαίτερα σε χώρες του τρίτου κόσμου, η σκόνη Moringa προσφέρει θρεπτική τροφή σε επίπεδο ασύγκριτο από τις περισσότερες άλλες βιομηχανίες τροφίμων. Και επειδή οι σπόροι Moringa μπορεί να αναπτυχθούν σε πλήρες μέγεθος, συγκομιδίσιμων δέντρων σε μόλις 65 ημέρες, το φυτό Moringa είναι μια εξαιρετικά βιώσιμη πηγή τροφίμων που είναι σχεδόν απαράμιλλο στην βιωσιμότητα και τη χρησιμότητά του.
Μπορείτε πολύ εύκολα, με πολύ λίγη συντήρηση, να μεγαλώσετε τα δικά σας δέντρα Moringa στο σπίτι. Εάν ζείτε σε ένα ψυχρότερο κλίμα, μπορούν να αναπτυχθούν τα δέντρα Moringa σε εσωτερικό μέρος ή σε ένα θερμοκήπιο, ή να αγοράσετε καθαρή σκόνη Moringa, το λάδι, και τα προϊόντα τσαγιού από τους διάφορους προμηθευτές.
atheatignosi.gr

1 σχόλιο :

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger