Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ» ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ: ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ




Πηγή atheatignosiΤα μανεκέν στις μπουτίκ μόδας εγκαθίστανται τώρα με μυστικές φωτογραφικές μηχανές για να κατασκοπεύουν τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών.
Η Benetton είναι μεταξύ των αλυσίδων μόδας σε κεντρικές οδούς όπου έχουν αναπτύξει ομοιώματα εξοπλισμένα με τεχνολογία που προσαρμόζεται από συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό των εγκληματιών στα αεροδρόμια.
Το ομοίωμα μοιάζει με μανεκέν, αλλά πίσω από το κενό βλέμμα της κρύβει μια φωτογραφική μηχανή που τροφοδοτεί εικόνες σε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου όπου καταγράφει την ηλικία, το φύλο και τη φυλή των αγοραστών.

An EyeSee mannequinAn EyeSee mannequin


«Ανατριχιαστικό»: Η κούκλα του μεγάλου αδελφού, έχει μια κάμερα κρυμμένη πίσω από τα μάτια της για να παρακολουθεί τη συμπεριφορά των αγοραστών καθώς περιηγούνται στις μπουτίκ μόδας, επιτρέποντας τους λιανοπωλητές να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες τους.

Οι κατασκευαστές του καυχώνται: «Από τώρα και στο εξής μπορείτε να ξέρετε πόσοι άνθρωποι μπαίνουν στο κατάστημα, τι ώρα υπάρχει μια μεγαλύτερη εισροή πελατών, και βλέπει εάν μερικές περιοχές διακινδυνεύουν να επιβαρυνθούν.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής έχουν καταγγείλει το σύστημα ως «ανατριχιαστικό».
Η συσκευή διατίθεται στην αγορά από την ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία Almax.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger