Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ: ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ




Επιμέλεια άρθρου Vagedim

12 Μαρτίου 2013



Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες θα πρέπει να πωλούνται στην Ευρώπη, παρά τις ανησυχίες των καταναλωτών για τα «τρόφιμα Φρανκενστάιν», ανέφερε ο Γραμματέας Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον.

Ο κ. Πάτερσον, ο οποίος έχει ήδη μιλήσει για τα οφέλη της τεχνολογίας της GM, αποφάσισε να κάνει μια υψηλού προφίλ ομιλία με την ελπίδα να στρέψει την όλη αναστάτωση για το θέμα.
Γίνεται κατανοητό ότι έχει τη σταθερή υποστήριξη του καγκελαρίου Τζωρτζ Όσμπορν,ο οποίος θεωρεί ότι τα τρόφιμα της GM θα παρέχουν ευκαιρίες για τους βρετανούς αγρότες.
Οι Βρυξέλλες μέχρι στιγμής έχουν εγκρίνει μόνο δύο γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, παρόλο που χρησιμοποιούνται ευρέως στις ΗΠΑ και την Κίνα, και μπορεί να χρησιμοποιηθούν στη διατροφή των ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υποστηρικτές λένε ότι η Ευρώπη θα υποφέρει από ελλείψεις τροφίμων και θα είναι περισσότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές, εάν εξακολουθεί να απορρίπτει τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα.

Ομως έχουν αναδειθεί ανησυχίες για τα «τρόφιμα Φρανκενστάιν»  ότι η παραποίηση των γονιδίων στις καλλιέργειες θα μπορούσε να βλάψει τα φυσικά οικοσυστήματα ή ακόμη και να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία.

Ο Γραμματέας Περιβάλλοντος απέρριψε αυτές τις ανησυχίες ως «ανοησίες». Πιστεύει ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι ανοικτή στη χρήση της επιστήμης της GM για την αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών και την πρόληψη των ασθενειών.


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger