Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Επιμέλεια άρθρου Vagedim

atheatignosi.gr
20 Μαίου 2013Ο διευθυντής του μουσείου του βατικανού Antonio Paolucci επέκρινε το σύγχρονο στυλ των εκκλησιών για έλλειψη «μορφής»


Η βραβευμένη εκκλησία του Richard Meier στη Ρώμη (φωτογραφία) "θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μουσείο στο Τέξας ή ένα αμφιθέατρο στη Μελβούρνη", έγραψε στην Osservatore Romano ("επίσημη" εφημερίδα της Αγίας Έδρας .. του Βατικανού).

Ο Paolucci, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της πολιτιστικής κληρονομιάς για το Βατικανό, είπε αυτό που λείπει σε αυτές τις δομές είναι η "μορφή της εκκλησίας»."To όμορφo, λειτουργικo, συμβολικά αποδοτικό κτίριο που μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο εξακολουθεί να μην υπάρχει, ή τουλάχιστον δεν το έχω βρεί», είπε.


Ο Paolucci είπε ότι η θρησκευτική πίστη στη Ρωσία επιβίωσε μέσα από 70 χρόνια κομμουνιστικού αθεϊσμού, χάρη στις πολλές εκκλησίες που διασώθηκαν.


Ο αξιωματούχος του Βατικανού είπε ότι μίλησε για το θέμα με τον δήμαρχο της Ρώμης Gianni Alemanno και τον καρδινάλιο εφημέριο της Ρώμης Agostino Vallini αυτή την εβδομάδα κατά την παρουσίαση ενός βιβλίου που απεικονίζει 45 νέες εκκλησίες που χτίστηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα από το 2000.


Ο Paolucci δεν είναι η πρώτη φωνή του Βατικανού που επικρίνει τις σύγχρονες εκκλησίες.Ο επικεφαλής πολιτισμού του βατικανού Gianfranco Ravasi έχει δηλώσει ότι πολλές σύγχρονες εκκλησίες είναι «αφιλόξενες» και σε σύγκριση με τα πιό «επιτηδευμένα και χυδαία κτίρια» που τα είχαν αποξενώσει ως αίθουσες συναυλιών.


Οι εκκλησίες της νέας εποχής δεν θέλουν να ξεχωρίζουν και να θυμίζουν τίποτα απολύτως απο Χριστό, αλλά "ουδέτερα προοίμια καταστήματα έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος" της παγκόσμιας πίστης των αρχαίων θεών. Έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Βρισκόμαστε ήδη στο κατώφλι της πανθρησκείας.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger