Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ; ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑΦΡΟΣ ΘΑΜΕΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΟ {ΒΙΝΤΕΟ}

Οι βρετανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα τεράστιο πολικό κοίλωμα κάτω από τον πάγο στην Ανταρκτική βαθύτερo και από το Grand Canyon.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
20 Ιανουαρίου 2014


Πριν από περίπου 2 εβδομάδες αρχίσαμε να ακούμε φήμες ότι κάτω απο την Ανταρκτική είχαν εντοπιστεί κάποιες παράξενες μεταδόσεις. Τελικά ανακαλύφθηκε ότι αυτή η μετάδοση προέρχονταν από περίπου 100 πόδια κάτω από τον πάγο περίπου 15 μίλια από το σταθμό. 

Μια αποστολή εστάλη σε αυτήν τη θέση για να ερευνήσει την περιοχή. Αυτό που βρήκαν δεν ήταν μόνο μεταδόσεις μικροκυμάτων, αλλά και μια ραδιενεργός δραστηριότητα, καθώς και ένα τεράστιο ποσό θερμότητας που προερχόταν κάτω από τον πάγο που έλιωνε τον πάγο.

Τώρα οι ερευνητές χαρτογράφησαν το Ellsworth subglacial Highlands, μια αρχαία οροσειρά κάτω από αρκετά χιλιόμετρα πάγου με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων ραντάρ και διεισδυτικά πάγου που ρυμουλκήθηκαν στο πίσω μέρος των οχημάτων χιονιού.

Αποκάλυψαν μια τεράστια τάφρο, που είναι έως και 3 χιλιόμετρα βαθιά και υπερβαίνει 25 χιλιόμετρα σε εύρος.

" Είναι τεράστιο προνόμιο να είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε ένα άλλο κομμάτι του παζλ που είναι η επιφάνεια της Γης μας " , δήλωσε το μέλος της ομάδας και μελέτης Neil Ross , ένας γεωφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στη Βρετανία .

Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα σίγουροι για το πότε δημιουργήθηκε αρχικά η κοιλάδα , αλλά εκτιμούν ότι ήταν δεκάδες εκατομμύρια χρόνια πριν .

« Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ανταρκτική ήταν για τουλάχιστον 34 εκατομμύρια χρόνια , και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο πάγος στη Δυτική Ανταρκτική θα είχε ταλαντευεί σε μέγεθος από τις μικρές συνθήκες πάγου ... στο μεγάλο στρώμα πάγου που βλέπουμε σήμερα , είπε ο Ross "

Η ερευνητική ομάδα εικάζει ότι η τεράστια κοιλάδα διαμορφώθηκε αρχικά με ένα ποτάμι που εκμεταλλεύτηκε μια γεωλογική αδυναμία , όπως ένα γεωλογικό ρήγμα . Ήταν οι παγετώνες όμως , που έκαναν το δύσκολο έργο της εμβάθυνσης της κοιλάδας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το παρακάτω βίντεο απο το 18:00 λεπτό για την υπόγεια πόλη Καντάθ


atheatignosi

Andromeda5 LeagueOfLegends

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger