Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ;

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Μίτσιγκαν λένε ότι το θρεπτικό σύστημα διαχωρισμού McLanahan, το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο για εμπορική χρήση, μπορεί να εξαγάγει μέχρι 50 γαλόνια νερού που θα είναι ασφαλές για να πίουν τα βοοειδή από 100 γαλόνια κοπριά.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
30 Μαίου 2014





Μια τεχνολογία για την εξαγωγή πόσιμου νερού από κοπριά βρίσκεται στην πορεία προς εμπορική εφαρμογή το τρέχον έτος, δήλωσε την Πέμπτη το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Μίτσιγκαν.

Το σύστημα διαχωρισμού McLanahan είναι ένα συμπληρωματικό για έναν αναερόβιο χωνευτή, ο οποίος θα αντλεί ενέργεια και τις χημικές ουσίες από την κοπριά. Το σύστημα προσθέτει υπερδιήθηση, απογύμνωση του αέρα και ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης για την παραγωγή νερού που είναι αρκετά καθαρό για να πιούν τα βοοειδή.

Το σύστημα έχει αξία τόσο στη διατήρηση των πόρων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε ο Steve Safferman, αναπληρωτής καθηγητής βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής που εργάζεται για το έργο.

Περίπου το 90 τοις εκατό της κοπριάς είναι νερό. Το σύστημα εξάγει σήμερα περίπου 50 γαλόνια νερού από κάθε 100 γαλόνια κοπριάς, και ο Wallace είπε ότι οι προγραμματιστές έχουν βάλει στόχο η αύξηση αυτή να είναι 65 γαλόνια.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger