Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΕΡΕΓΓΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

Οι ΗΠΑ έχουν «δημοσιονομικό έλλειμμα» 210 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και μπορεί κάλλιστα να είναι σε χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα,« ανέφερε ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Laurence Kotlikoff στα μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας σε γραπτή και προφορική μαρτυρία, στις 25 Φεβρουαρίου.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
12 Μαρτίου 2015


Laurence Kotlikoff: Το έθνος μας χρεοκόπησε, και δεν χρεοκόπησε σε 75 ή 50 χρόνια, ή 25, ή 10 χρόνια. χρεοκόπησε σήμερα.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι "16 φορές μεγαλύτερο από το επίσημο χρέος των ΗΠΑ

Το σύνολο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά 58 τοις εκατό υποχρηματοδοτείται

Οι ΗΠΑ έχουν «δημοσιονομικό έλλειμμα» 210 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και μπορεί κάλλιστα να είναι σε χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα.


"Το πρώτο σημείο που θέλω να γίνω αντιληπτός είναι ότι το έθνος μας έχει φαλιρίσει," κατέθεσε ο Kotlikoff. "Το έθνος μας χρεοκόπησε, και δεν χρεοκόπησε σε 75 ή 50 χρόνια, ή 25, ή 10 χρόνια. χρεοκόπησε σήμερα.

"Πράγματι, είναι πολύ πιθανό να είναι σε χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα», είπε. (Βλέπε επίσημο έγγραφο σε pdf εδώ )

Τον Ιανουάριο, η Fitch  υποβάθμισε την Ελλάδα, της οποίας το χρέος προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) η αναλογία είναι 175 τοις εκατό, από σταθερό σε αρνητικό.

"Η δήλωση της εθνικής αφερεγγυότητας, χωρίς αμφιβολία, θα σοκάρει όσους από εσάς χρησιμοποιείτε το επίσημα αναφερόμενο ομοσπονδιακό χρέος ως εργαλείο μέτρησης για το τι οφείλει η χώρα μας, " δήλωσε ο Kotlikoff στα μέλη Συμβουλίου που εξετάζουν τον προτεινόμενο προϋπολογισμό Προέδρου Ομπάμα για το οικονομικό έτος 2016.

«Σε τελική ανάλυση, το ομοσπονδιακό χρέος στα χέρια του κοινού είναι μόνο 74 τοις εκατό του ΑΕΠ. Ναι, αυτό είναι διπλάσιο σε αναλογία από το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ που καταγράφηκε πριν από μια δεκαετία. Αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά από το 135 του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ της Ιταλίας ή του 175 τοις εκατό στην Ελλάδα. "

"Έχουμε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 210.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτό το σημείο," Kotlikoff είπε στους γερουσιαστές, το οποίο ανέρχεται σε 211 τοις εκατό του των ΗΠΑ 18.200.000 εκατομμύρια δολάρια του ΑΕΠ , καθιστώντας το μεγαλύτερο από 175 τοις εκατό του χρέους προς το ΑΕΠ στην Ελλάδα.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι "16 φορές μεγαλύτερο από το επίσημο χρέος των ΗΠΑ, το οποίο δείχνει ακριβώς πόσο άχρηστο δημόσιο χρέος υφίσταται για την κατανόηση της πραγματικής δημοσιονομικής θέσης της χώρας μας", δήλωσε ο Kotlikoff, ένας πρώην υψηλόβαθμος οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν.

"Με διαφορετική διατύπωση, η συνολική ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά 58 τοις εκατό υποχρηματοδοτείται," δήλωσε ο Kotlikoff.

Οπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας από την Αθέατη γνώση, τα πράγματα είναι απλά! 

Η Αμερική ειναι ενα πάμφτωχο κράτος. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ χρωστάει τα πάντα στις κινεζικές τράπεζες που ελέγχονται από την Λευκή Αδελφότητα, και τώρα φαίνεται πλέον ποιός είναι το αφεντικό.

Οι Κινέζοι έχουν αρχίσει ήδη να αποκτούν τα περιουσιακά στοιχεία της χρεωκοπημένης Αμερικής που χρωστάει τα πάντα στους Κινέζους.


Το παιχνίδι έχει ως εξής: Οι ελεγχόμενες τράπεζες της Κίνας από την Λευκή Αδελφότητα δανείζουν στις Αμερικανικές και κατ επέκταση στην παγκόσμια τράπεζα που με τη σειρά τους δανείζουν τους Ευρωπαίους του βορρά και αυτοί μετά στους Ευρωπαίους του νότου.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger