Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΣΤΟΝ Ο.Ο.Σ.Α

Τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και για τις οποίες επιδιώκει την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ (βλέπε ΑΤΖΕΝΤΑ 21) παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην ομιλία που παραχώρησε χθές στη γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
13 Μαρτίου 2015









. Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurría και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο για ενίσχυση της συνεργασίας.

. Τη συνεργασία αυτή, που ξεκίνησε η Κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων, και την συνεχίζει με μεταρυθμίσεις τύπου Ατζέντα 21 ο Σύριζα, κάποτε την κατέκρινε ως «συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης» και ως «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»

. θα έχουμε ένα μοντέλο που θα είναι οικονομικά βιώσιμο και θα απαντά σε δημοκρατικές, κοινωνικές και οικολογικές προσδοκίες.

. Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε το παρόν, διατηρώντας σταθερά το βλέμμα μας στραμμένο σε ένα μέλλον με οικονομικά και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη


Μάλιστα στις ήδη γνωστές μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες της Νεοταξικής συγκυβέρνησης πρόσθεσε ακόμη 4 που μια εξ αυτών αφορά την πράσινη ανάπτυξη της Ατζέντα 21.

Οι υπόλοιπες 3 αφορούν την κοινωνική οικονομία, τα νέα δικτυακά συστήματα (πληροφορική), και τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα.

Τι είναι ο Ο.Ο.Σ.Α

Ο οργανισμός του Ο.Ο.Σ.Α παρέχει ένα περιβάλλον όπου οι κυβερνήσεις μπορούν να συγκρίνουν εφαρμογές πολιτικής, να βρουν απαντήσεις στα κοινά προβλήματα, να προσδιορίσουν τις καλές πρακτικές και να συντονίσουν τις εσωτερικές και διεθνείς πολιτικές.

Η γραμματεία του Ο.Ο.Σ.Α.συλλέγει στοιχεία, παρακολουθεί τις τάσεις και αναλύσεις, καθώς και τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης ερευνώνται οι κοινωνικές αλλαγές ή πιθανά εξελισσόμενα σενάρια στο εμπόριο, το περιβάλλον, η γεωργία, η τεχνολογία, τη φορολογία και διάφορα άλλα πεδία.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, ο Ο.Ο.Σ.Α. είχε αντιμετωπίσει μια σειρά οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων εμβαθύνοντας περαιτέρω τη σχέση και δέσμευσή του με τις επιχειρήσεις, τα συνδικάτα και άλλους αντιπροσώπους της κοινωνίας. 

Ακολουθεί απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ο.Ο.Σ.Α ( ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ )

Έχοντας υπόψη την αρχή 10 της έκθεσης της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη 3-14 Ιουνίου 1992 (Agenda 21), στην οποία όλες οι χώρες μέλη του ΟΟΣΑ έχουν εγγραφεί, και η οποία ορίζει ότι «κάθε άτομο έχει κατάλληλη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον που κατέχουν οι δημόσιες αρχές, καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και ότι οι χώρες πρέπει να ενθαρρύνουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συμμετοχή με ευρύτερη δυνατή πληροφόρηση "

Λαμβάνοντας υπόψη το κεφάλαιο 19 της Ατζέντας 21, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι κυβερνήσεις με τη συνεργασία της βιομηχανίας θα πρέπει να βελτιώσουν τις βάσεις δεδομένων και τα συστήματα πληροφοριών σχετικά με τις τοξικές χημικές ουσίες, όπως τα προγράμματα απογραφής εκπομπών και ότι η ευρύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση των χημικών κινδύνων αποτελεί προϋπόθεση χημικής ασφάλειας.

Τι έλεγε προεκλογικά ο Σύριζα για τον Ο.Ο.Σ.Α

ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρώντας ότι είναι «το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε». 

Τη συνεργασία αυτή, που ξεκίνησε η Κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλων, και την συνεχίζει με μεταρυθμίσεις τύπου Ατζέντα 21 ο Σύριζα, κάποτε την κατέκρινε ως «συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης» και ως «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού»

Η διαφορά με την πρηγούμενη κυβέρνηση είναι ότι στην προηγούμενη λεγόμενη λίστα του Ο.Ο.Σ.Α με τις 50 μεταρυθμίσεις δεν συμπεριλαμβάνονταν (τουλάχιστον επίσημα) στην λίστα η Ατζέντα 21, πού όπως την απόκαλούσε ο Γ.Α.Π "Πράσινη Ανάπτυξη", με το ίδιο όνομα την συνεχίζει ο Τσίπρας.


Τι υπέγραψε ο Τσίπρας

12/03/2015 - Ο ΟΟΣΑ και η Ελλάδα συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurría και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας, μετά από συνομιλίες στο Παρίσι μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ και τους Έλληνες υπουργούς σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Τώρα ας δούμε πως ο Τσίπρας συμπεριέλαβε την Ατζέντα 21 στις μεταρυθμίσεις του, αναφέροντας την ως "Πράσινη Ανάπτυξη". Μια λέξη που είχαμε να ακούσουμε πολύ καιρό από τότε που την προωθούσε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.

Μεταρυθμίσεις Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας - Ο.Ο.Σ.Α:  «Πρέπει να προχωρήσουμε με το Συμβόλαιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι, αν επιτύχουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και ένα κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, θα έχουμε ένα μοντέλο που θα είναι οικονομικά βιώσιμο και θα απαντά σε δημοκρατικές, κοινωνικές και οικολογικές προσδοκίες».

Ενοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ με διάφορους φορείς διαχείρισης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που σήμερα είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα με σκοπό την ανάπτυξη των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την αύξηση της αξίας τους μέσω μικροοικονομικών μεταρρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Πράσινη Ανάπτυξη: 
Σύμφωνα με τις προτεραιότητες που εξήγγειλε η νέα Επίτροπος της ΕΕ για το περιβάλλον, θα θέλαμε να γίνει η Ελλάδα ένας ηγέτης στις στρατηγικές του πράσινου μετασχηματισμού

Μερικές από τις μείζονες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της εισαγωγής των κατανεμημένων συστημάτων (στον τομέα της ενέργειας ή των αποβλήτων, για παράδειγμα), αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως οι κατασκευές και ο βιομηχανικός σχεδιασμός.

Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε το παρόν, διατηρώντας σταθερά το βλέμμα μας στραμμένο σε ένα μέλλον με οικονομικά και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και πλήρη απασχόληση.

Τώρα ας δούμε σε τίτλους τι σημαίνει πράσινη ανάπτυξη



Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μας αναφέρει ποιοί είναι οι στόχοι της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης της Ατζέντας 21, που αν τους διαβάσει κάποιος - θα πει τι ευγενείς σκοποί είναι αυτοί, τι ευγενείς άνθρωποι είναι αυτοί που την έγραψαν! Αν, όμως, οι στόχοι της συνδυαστούν όλοι μαζί, θα πάθετε την πλάκα σας!
Οι σκοποί τους περιληπτικά είναι οι εξής:

1. μία παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.

2. κατάργηση βιομηχανίας και εφαρμογή της πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης. Θα γίνει αποβιομηχάνιση όλης της Μεσογείου στην Ευρώπη, της Βορείου Αμερικής και της Ρωσίας. 

3. υπερ-φορολόγηση των επιχειρήσεων μέχρι να κλείσουν. Να μην υπάρχει καθόλου ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν μπορείς να έχεις επιχείρηση, διότι οποιαδήποτε επιχείρηση μολύνει δήθεν το περιβάλλον. 

4. υπερ-φορολόγηση ιδιοκτησίας μέχρι να μην έχει κανείς σπίτι. Διότι όταν έχεις σπίτι, μολύνεις δήθεν το περιβάλλον.

5. υπερ-φορολόγηση αυτοκινήτων μέχρι να μην υπάρχουν αυτοκίνητα. Αυτά είναι πράγματα, τα οποία ζούμε σήμερα. Είναι καλό, βέβαια, να μην ρυπαίνουν τα αυτοκίνητα, αλλά ποιος είναι ο σκοπός πίσω από όλο αυτό το project, πίσω απ' όλο αυτό το εγχείρημα; Ο καθένας από μας θα μπορούσε να πει «έλεος πια, εδώ καταστρέφεται ο πλανήτης», μόνο που ο πλανήτης δεν καταστρέφεται!

6. περιορισμός των ανθρωπίνων όντων σε συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή γκετοποίηση και απόλυτος έλεγχος των εντόπιων, αλλά και των μεταναστευόντων πληθυσμών. Θέλουν να δημιουργήσουν no human zones (ζώνες χωρίς ανθρώπους). 

7. μετακινήσεις μόνο με ποδήλατα ή με κρατικά ηλεκτρικά τραίνα, για να μη μολύνεται δήθεν το περιβάλλον. Μόνο που αυτό το κάνουν για να μην υπάρχει αυτονομία και ανεξαρτησία κίνησης. Γιατί, πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς με το ποδήλατο;

8. ολοήμερη δουλειά μόνο στο δημόσιο ή σε ελεγχόμενη πολυεθνική (απ' τις πέντε εταιρίες θα μείνει μία, η ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ). Ξεχάστε το, ιδιοκτησία δεν θα υπάρχει, δεν θα υπάρχει τίποτα. Αυτό προβλέπει η Ατζέντα 21 ότι θα συμβεί στο τέλος.

9. ολοήμερο σχολείο, μέσα από το οποίο το παγκόσμιο κράτος θα ελέγχει και θα εκπαιδεύει τα παιδιά, ώστε να γίνονται υπάκουοι και χρήσιμοι παγκόσμιοι πολίτες-δούλοι. 

10. παγκόσμιος έλεγχος της τεχνολογικής ανάπτυξης, τον οποίο η παγκόσμια κυβέρνηση και τα τοπικά όργανα θα χρησιμοποιεί για πλήρη καταγραφή των τοπικών πληθυσμών με μικροτσίπ κ.λ.π.

11. μείωση του πληθυσμού των ανθρωπίνων όντων λόγω έλλειψης τροφών και λόγω ποιότητας τροφών.

12. παραγωγή πολιτών με μειωμένη μόρφωση και χαμηλά εισοδήματα. Διότι - λένε - όποιος είναι μορφωμένος, έχει υψηλότερα εισοδήματα, άρα έχει ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο κι επομένως δαπανά περισσότερο, έχει αυξημένο καταναλωτισμό. 


13. για να επιτευχθούν όλα αυτά θα παρασχεθεί κάθε είδους δάνειο, το οποίο θα κριθεί απαραίτητο και στη συνέχεια το χρέος θα χρησιμοποιηθεί για να πιεστούν οι λαϊκές μάζες και τα κράτη, ώστε να φθάσουν στο σημείο να αποποιηθούν την εθνική τους κυριαρχία. Όλα αυτά μυρίζουν Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Τυχαία ήταν η επίσκεψη Πανοκαμμένου στο Αμπουντάμπι και στην πόλη πρότυπο "Masdar" όπως την αποκάλεσε, όπου πρώτοι στην Αθέατη γνώση αποκαλύψαμε σε άρθρο μας;

Θα μου πείτε, και η προηγούμενη κυβέρνηση την ίδια τακτική δεν ακολουθούσε; ο Τσίπρας σε τι διαφέρει;

Σχεδόν σε τίποτα! Με την διαφορά ότι ο Τσίπρας τα ζητάει από μόνος του. Μετά από 3 χρόνια στασιμότητας προώθησης στην "πράσινη ανάπτυξη" ήρθε η στιγμή να εφαρμοστούν ανοιχτά πλέον οι "οικολογικές προσδοκίες" όπως τις ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, με την ενοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ με διάφορους φορείς διαχείρισης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και μεταρρυθμίσεων σχετικά με τα δικαιώματα και με στρατηγικές πράσινου μετασχηματισμού. 

Διαβάστε στα Ελληνικά ΕΔΩ τι αναφέρει ο Ο.Ο.Σ.Α για την πορεία πρός την Πράσινη Ανάπτυξη.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger