Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η Μεσόγειος έχει γίνει το επίκεντρο της διεθνούς αναταραχής. Η περιοχή είναι πλέον συνώνυμη με συγκρούσεις, πολιτική αστάθεια, τρομοκρατία, και μαζική μετανάστευση. Είμαστε καταδικασμένοι να παραδοθούμε στο χάος; Σίγουρα όχι.


Επιμέλεια άρθρου:Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
10 Δεκεμβρίου 2015


Με αυτό τον πρόλογο ξεκινάει το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Ρώμη 2015 Μεσογειακός Διάλογος. 

Η Μεσογειακή Ενωση προχωράει με γοργούς ρυθμούς όπως διαπιστώνετε κι εσείς από τις τρέχουσες εξελίξεις. Στην Ρώμη τελείται από τις 10 έως 12 Δεκεμβρίου, κατόπιν προώθησης του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας και το ISPI το "Med 2015 - Μεσογειακοί Διάλογοι στην Ρώμη "

Προσκεκλημένοι σε αυτή την συνάντηση, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα,  ο Τυνήσιος Πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Μεγάλης Βρετανίας ο Φίλιπ Χάμοντ, και ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Καλίντ Μπίν Μοχάμετ Αλ - Ατιγιάχ, ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Νουχάντ Μακνούκ, ο Αιγύπτιος υπουργός Επενδύσεων Ασράφ Σαλμάν ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, ηΎπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι και η Εκτελεστική Διευθύντρια του UNDP Έλεν Κλαρκ και ο Ιταλός Πρωθυπουργος Ματέο Ρέντζι.

Η μετάβαση μας στην Μεσογεική Ενώση και η δημιουργιά μιας Παγκόσμιας κυβέρνησης πλησιάζει σύντομα. 

Τα θέματα που συζητούνται αυτή την στιγμή στον Μεσογειακό διάλογο είναι τα εξής: 


Κοινή ευημερία: 

Βρίσκουμε βιώσιμες επιλογές για να ξεκινήσουμε εκ νέου οικονομικές αλληλεπιδράσεις και την προώθηση μιας μεγαλύτερης περιφερειακής ολοκλήρωσης στην περιοχή της Μεσογείου που είναι ο πυρήνας του Πυλώνα. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι ηγέτες των επιχειρήσεων στην προώθηση της κοινής ευημερίας. Κεντρικό σημείο της συζήτησης θα είναι η πρόκληση για το πώς να ταιριάζει με τους στόχους της ενεργειακής ασφάλειας με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης.

Κοινή ασφάλεια:

Υπό το φως των απειλών που προέρχονται από την αυξανόμενη αστάθεια στην περιοχή της Μεσογείου, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προώθηση μιας επιτυχημένης μετάβασης μετά τη σύγκρουση. Ο άξονας θα διερευνήσει επίσης τις πιθανές οδούς για την εφαρμογή της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών και την συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού και του οργανωμένου εγκλήματος.

Μετανάστευση: 

Η τρέχουσα κρίση μετανάστευσης στρέφεται όλο και περισσότερο σε μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση. Στο πλαίσιο αυτού του άξονα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην εξεύρεση ασφαλών και νομίμων οδών για τους αιτούντες άσυλο, για την αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων της παροχής κοινωνικής ένταξης, την προστασία και την παροχή βοήθειας, καθώς και τον αποτελεσματικό συνδυασμό της πολιτικής της εμπορίας σε αντίθεση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μίντια, Πολιτισμός & Κοινωνία: 


Το θέμα πρωταρχικού ενδιαφέροντος θα είναι η κεντρική συμβολή του πολιτιστικού διαλόγου στις σχέσεις μεταξύ των δύο ακτών της Μεσογείου. Η συζήτηση θα αξιολογήσει το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα ΜΜΕ στην αντιμετώπιση των παρανοήσεων και τη συμβολή των νέων στην ανάπτυξη υπεύθυνη των κοινωνικο-οικονομικών δεσμεύσεων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο κρίσιμο θέμα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανακαλύπτουμε εκ νέου την κοινή ιστορία της Μεσογείου.


atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger