Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ



Επιμέλεια άρθρου Vagedim

9 Μαρτίου 2013


Τα παιδιά του Flintshire στη βόρεια Ουαλία των οποίων οι γονείς είναι άπιστοι θα τους απαγορευτεί η δωρεάν μεταφορά στο σχολείο.
Οι γονείς και οι Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς της περιοχής έχουν ενωθεί για να κατηγορήσουν το συμβούλιο, το οποίο κάνει περικοπές και διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων που δεν έχουν θρησκευτική πίστη.
Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διαμάχη αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου τα συμβούλια έχουν απορρίψει τα επιδοτούμενα ταξίδια σε θρησκευτικά σχολεία - αξίας περίπου £ 500 ετησίως ανά παιδί - σε όλους τους τομείς.
Σε τέτοιες περιπτώσεις τα συμβούλια έχουν κατηγορηθεί για την εισαγωγή ενός «φόρου στη θρησκεία» και διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων της πίστης.
Ομως στο Flintshire, το Συμβούλιο προτείνει να επιλέγει τους γονείς που δεν πρεσβεύουν τη θρησκευτική πίστη, αλλά θέλουν το παιδί τους να επωφεληθεί από την εκπαίδευση σε ένα θρησκευτικό σχολείο.
Σύμφωνα με την πρόταση, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίσουν ενα πιστοποιητικό βάπτισης, μια επιστολή από έναν ιερέα ή άλλες "κατάλληλες αποδείξεις της τήρησης της πίστης του σχολείου".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger