Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Το μεγαλύτερο έντομο του κόσμου! (VIDEO)


ΔΕΙΤΕ: Το μεγαλύτερο έντομο του κόσμου! (VIDEO)
Γνωρίστε το μεγαλύτερο έντομο του κόσμου, γνωστό ως Attacus ή Atlas, τη στιγμή που κάθεται ήρεμα σε έναν δρόμο, στη βορειοανατολική Ινδία.

Με άνοιγμα φτερών που ξεπερνάει τα 25 εκατοστά, ο Σαντές Καντούρ παραλίγο να πατούσε αυτή τη πανέμορφη πεταλούδα όταν οδηγούσε στο συγκεκριμένο δρόμο και κατευθυνόταν προς τα ανατολικά Ιμαλάια.
Ο Καντούρ, ο οποίος περιέγραψε το έντομο ως «γιγαντιαίο», παραδέχτηκε ότι φαινόταν σαν να ήταν έτοιμο να του επιτεθεί, καθώς άνοιξε τα φτερά του και πήρε αμυντική θέση.
Αψηφώντας το μέγεθος του εντόμου, ο άντρας βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να το φωτογραφίζει. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έντομο είναι εντελώς ακίνδυνο, παρά το τεράστιο μέγεθός του.
Χαρακτηριστικό του Attacus είναι αναμφίβολα τα περίτεχνα και πολύχρωμα φτερά του. Ζει αποκλειστικά από το λίπος που ανέπτυξε ως κάμπια και δεν διαθέτει στόμα. Η διάρκεια ζωής του δεν ξεπερνάει τις δύο εβδομάδες.
Μοναδικός σκοπός της ζωής του είναι η αναπαραγωγή. Εντοπίζεται στα τροπικά και υποτροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και σε όλο το αρχιπέλαγος της Μαλαισίας.
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα περίτεχνα σχέδια στα φτερά του τρομάζουν τους θηρευτές, όπως τις σφήκες και τα βατράχια.
Η εξωτερική του εμφάνιση είναι τόσο εντυπωσιακή που στη Κίνα αποκαλείται ως «Η πεταλούδα με το κεφάλι φιδιού», καθώς τα σχέδια των φτερών του θυμίζουν ερπετό.
πηγή: www.otherside.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger