Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ: ΝΑΡΚΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Υπάρχει μια νέα ατζέντα προσχεδιαζόμενη για να ξεκινήσει στα παιδιά από την ηλικία των έξι ετών με μειωμένη υπερκινητικότητα ( ΔΕΠΥ ), και τα ναρκώνουν με επικίνδυνα φάρμακα όπως το Ritalin (μεθυλφαινιδάτη), Adderall (dextroamphetamine και αμφεταμίνη), και το Prozac (φλουοξετίνη). 
Οι έννοιες "υπερκινητικό σύνδρομο”, "υπερκινητική διαταραχή” ή "υπερκινητικότητα” επισημαίνουν πρώτα απ’ όλα τη διαρκή ενεργητικότητα και την υπερβολική έλλειψη ηρεμίας. Βεβαίως, τα παιδιά αυτά παρουσιάζουν και μεγάλη διάσπαση προσοχής.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί με τα ιατρικά περιοδικά έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την παιδική ανάπτυξη. 
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, και προωθείται από το ABC News, για παράδειγμα, δείχνει ότι όσο νωρίτερα ένα παιδί έχει διαγνωσθεί με ΔΕΠΥ, τόσο πιο πιθανό αυτός ή αυτή είναι να πετύχουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο. 
Με βάση τα δεδομένα από 12.000 παιδιά στην Ισλανδία που άρχισαν να παίρνουν το φάρμακο ADHD μεταξύ τέταρτης και της έβδομης τάξης, οι ερευνητές από τη Σχολή Mount Sinai της Ιατρικής στη Νέα Υόρκη διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που πήραν το φάρμακο ADHD στην τετάρτη τάξη σημειώθηκε συνολική πτώση στις βαθμολογίες τους στα Μαθηματικά ως 0,3%, σε σύγκριση με 9% πτώση στα παιδιά που πήραν το φάρμακο ADHD στήν έκτη ή την έβδομη τάξη. 


atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger