Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΑΠΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΓΑΤΑΣ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ


 Είναι μια ασθένεια που συνδέεται με τον Μεσαίωνα, αλλά ένας άνθρωπος απο τοΌρεγκον είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και έχει μολυνθεί με πανούκλα.

Ο άνθρωπος νοσηλεύεται μετά απο δάγκωμα γάτας, ενώ προσπαθούσε να σώσει ένα ποντίκι απο το στόμα της.
 Λίγο αργότερα άρχισε να δείχνει όλα τα συμπτώματα της βουβωνικής πανώλης, συμπεριλαμβανομένων διόγκωση των λεμφαδένων και αιμορραγία από τη μύτη και το στόμα. Τώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. 
Η πανούκλα ή «Μαύρος Θάνατος» είναι μία από τις πιο χειρότερες ασθένειες στην ιστορία, του 14ο αιώνα, ήταν τόσο εκτεταμένη που αφάνισε πάνω από το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης. Ευτυχώς η σύγχρονη ιατρική μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια  με αντιβιοτικά, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που αναφέρθηκαν.
Κατά μέσο όρο,10 έως 20 άτομα διαγνώστηκαν με την ασθένεια κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ωστόσο, έχουν υπάρξει μόνο τέσσερεις θανάτοι από το 1934. 


Σε παγκόσμιο επίπεδο τα ποσοστά αναφέρονται απο1.000 έως 3.000 ετησίως.



 η γάτα είναι πιθανό να μολύνθηκε απο  ψύλλους η αρουραίους. Όταν οι ψύλλοι δαγκώνουν τα ζώα, τα ζώα αυτά έχουν μολυνθεί και οποιαδήποτε στενή επαφή με το ζώο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του ανθρώπου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger