Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΔΥΟ ΒΡΕΦΗ ΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΡΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΥΠΕΡ-ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΠΙΠΙΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ




Επιμέλεια άρθρου Vagedim

8 Απριλίου 2013

Ακόμα δύο βρέφη έχουν μολυνθεί με τον θανατηφόρο ιό του έρπητα τους τελευταίους τρεις μήνες αφού υποβλήθηκαν σε μια αμφιλεγόμενη θρησκευτική στοματική περιτομή στη Νέα Υόρκη.
Οι τελευταίες περιπτώσεις φέρνουν την καταμέτρηση σε 13 βρέφη από το 2000, δύο από τα οποία υπέστησαν εγκεφαλική βλάβη και δύο έχασαν τη ζωή τους από τον ιό που μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τους το σώμα.
Η υπερ-ορθόδοξη εβραϊκή πρακτική της metzitzah b'peh απαιτεί ένας επαγγελματίας να πιπιλίζει το πέος του μωρού για να «καθαρίσει» την ανοιχτή πληγή μετά την περιτομή του, που το καθιστά ευαίσθητο στον ιό.
Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ένα από τα τελευταία βρέφη που προσβλήθηκαν από τον ιό ανέπτυξε πυρετό και ένα τραύμα στο όσχεο του, επτά ημέρες μετά τη διαδικασία. Το αγόρι αργότερα βρέθηκε θετικό για HSV-1. Αυτός ο ιός διαφέρει από τον HSV-2, ο έρπης των γεννητικών οργάνων συστέλλεται κατά τη σεξουαλική επαφή.
«Μια λοίμωξης από τον ιό σε ένα νεογέννητο μωρό έχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια και το θάνατο.

«Ο λόγος είναι ότι το μωρό δεν έχει το ίδιο πλήρως αναπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα με έναν ενήλικο.

Είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν τα αγόρια θα υποστούν μόνιμες συνέπειες.
Η ταυτότητα του ραββίνου που εκτέλεσε την περιτομή κρατείται από τους γονείς του αγοριού, εμποδίζοντας την υπηρεσία υγείας να παρέμβει.


1 σχόλιο :

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger