Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMARTPHONE ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΛΟΙΜΟΞΕΩΝ

Τα ομοφυλόφιλα και αμφιφυλόφιλα άτομα που χρησιμοποιούν smartphone εφαρμογές για να ψωνιστούν με άλλα άτομα για σεξ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ορισμένων σεξουαλικών μεταδιδόμενων λοιμώξεων, προτείνει μια νέα μελέτη.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
13 Ιουνίου 2014



Οι άνδρες που χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με γονόρροια χλαμύδια από τους άνδρες που ψωνίστηκαν με άλλους τρόπους, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

"Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν τους κινδύνους και τα οφέλη από κάθε νέα τεχνολογία», δήλωσε ο Matthew Beymer. "Εμείς απλά θέλουμε τα ομοφυλόφιλα και αμφιφυλόφιλα άτομα να αγαπήσουν προσεκτικά και με ασφάλεια."

Ο Beymer είναι ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επιδημιολόγος στο Λος Άντζελες LGBT Center.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του γράφουν ότι εφαρμογές όπως το Grindr και Scruff έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των μελών της κοινότητας των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων από την εισαγωγή τους το 2009.

Οι εφαρμογές, οι οποίες διατίθενται στην αγορά προς τους άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες, χρησιμοποιούν τις δυνατότητες GPS των smartphones για να ψωνιστούν με άλλους άνδρες , χρησιμοποιώντας τις ίδιες εφαρμογές. Παρόμοια προϊόντα υπάρχουν και για τους ανθρώπους που αναζητούν άτομα του αντίθετου φύλου, και για τις γυναίκες που αναζητούν άλλες γυναίκες.

Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για διάφορους λόγους, πολλοί τις χρησιμοποιούν για να βρουν ερωτικούς συντρόφους.

Τον Αύγουστο του 2011, το κέντρο του Λος Άντζελες LGBT άρχισε να ρωτάει τους πελάτες του - ειδικά τους άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες - για τη χρήση αυτών των τύπων εφαρμογών σε ερωτηματολόγια για την υγεία.

Για τη νέα μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) μεταξύ των ανδρών που ανέφεραν διάφορα είδη δικτύωσης, όπως με εφαρμογές, ιστοσελίδες και προσωπικές συναντήσεις.

Είχαν τα δεδομένα για 7.184 άνδρες που επισκέπτηκαν την κλινική μεταξύ Αύγουστο του 2011 και Ιανουάριο του 2013.

Περίπου το 34 τοις εκατό των ανδρών δήλωσαν ότι συνάντησαν σεξουαλικά τους εταίρους τους μόνο πρόσωπο με πρόσωπο, όπως σε μπαρ ή στο γυμναστήριο. Περίπου το 22 τοις εκατό είπαν ότι ψωνίστηκαν μόνο με άνδρες μέσω του Διαδικτύου και 17 τοις εκατό είπαν ότι συνάντησαν άνδρες μόνο μέσω εφαρμογών. Οι υπόλοιποι χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό μεθόδων.

Οι άνδρες που χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές για να συναντήσουν άλλους άνδρες είχαν περίπου 25 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να είναι θετικοί για γονόρροια, σε σύγκριση με τους άνδρες που συναντήθηκαν με άλλους άνδρες πρόσωπο με πρόσωπο. Είχαν 42 τοις εκατό πιθανότητες να εντοπιστούν με βλεννόρροια, έναντι εκείνων που χρησιμοποίησαν προσωπικές μεθόδους και το Διαδίκτυο.

Οι χρήστες εφαρμογών είχαν επίσης περίπου 37 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες που συναντήθηκαν με άλλους άνδρες κατά πρόσωπο να διαγνωστούν με χλαμύδια.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε γιατί οι χρήστες των εφαρμογών μπορεί να είναι πιο πιθανό να είναι θετικοί σε ορισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, διότι λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τους άνδρες που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

«Εμείς δεν θέλουν απαραιτήτως τα άτομα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες», δήλωσε ο Beymer. «Αντιλαμβανόμαστε ως επαγγελματίες της δημόσιας υγείας ότι οι άνθρωποι θα εξελίσσονται παράλληλα με τις τεχνολογίες."

«Θα θέλαμε να δούμε αυτές τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό εργαλείο εκτός από την αρχική τους πρόθεση», είπε.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger