Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ


atheatignosi
Ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από την ένωση για την Κοινωνική Αρμονία Ευαισθητοποίησης και Ανάπτυξης (SHAAD) την Τρίτη στη Λαχώρη επικεντρώθηκε στο θέμα «της συμμετοχής των γυναικών στην εκλογική διαδικασία".Οι γυναίκες στο Πακιστάν πρέπει να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία, αρχίζοντας με το βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα να ψηφίζουν.
Αυτό θα πρέπει να έρθει το συντομότερο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι είναι «μέρος της αλλαγής"της πακιστανικής κοινωνίας, είπε ο ακτιβιστής Gulnaz Γιουσάφ."Η ελευθερία της έκφρασης" αποτελεί μέρος αυτής της αλλαγής. Περίπου 130 χριστιανές γυναικές από τον οικισμό της Youhananabad παρακολούθησαν την εκδήλωση.
"Συνήθως, οι οικογένειές τους, εμποδίζουν τις γυναίκες να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν", δήλωσε ο Γιουσάφ. Για το λόγο αυτό, «είναι σημαντικό να ενημερώνονται σωστά οι γυναίκες για τα δικαιώματά τους, και να τους ενθαρρύνει να ασκήσουν τα δικαιώματα τους.
Ο Younas Akhtar είπε ότι απο το 1973 το σύνταγμα του Πακιστάν εγγυάται ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους πολίτες, χωρίς την απαγόρευση των φύλων και των εθνοθρησκευτικών διακρίσεων.
"Αυτό περιλαμβάνει την πολιτική συμμετοχή και την ελευθερία της έκφρασης στην πολιτική διαδικασία.
Το 2007, οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 30 τοις εκατό του συνόλου των ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 40 τοις εκατό το 2002.
Η Ψήφος των Γυναικών «μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των εκλογών», δήλωσε ο Seemin Bokhari,του κόμματος "Tehreek Insaf" στο Πακιστάν. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger