Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ΑΖΟΦΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΚΟΚΚΙΝΗ!



Οι επιστήμονες και οι πολίτες  είναι μπλεγμένοι, καθώς τα νερά της Αζοφικής Θάλασσας έγιναν αιματηρά κόκκινα κοντά στο χωριό Μπερντιάνσκ στα μέσα του Ιουλίου.  Οι χωρικοί υποψιάστηκαν αμέσως τη μεγάλη ρύπανση από τα κοντινά εργοστάσια. Και οι παλαιότεροι  ντόπιοι προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι των επερχόμενων γεγονότων. Οι Επιστήμονες δηλώνουν για το σημείο ότι ο πιο πιθανός λόγος για το αιματηρό κόκκινο χρώμα της θάλασσας είναι ανάπτυξη των φυκών που δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Οι ερευνητές εξήγησαν ότι το φωτεινό κόκκινο χρώμα της θάλασσας είναι αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών, η οποίες οδήγησαν στην άνθηση  των καφετιών αλγών. Το περαιτέρω άνθισμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάτους ψαριών των μαζικών αναλογιών.
"Αν η Αζοφική Θάλασσα συνεχίσει την  άνθιση φυκιών, θα είναι μια καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες. Εάν αυτή η θερμότητα είναι έτοιμη να επαναληφθεί αρκετά ακόμα χρόνια, η θάλασσα έχει τη δυνατότητα να μετονομαστεί από Αζοφική Θάλασσα σε νεκρή", δήλωσε ο  George Ryazantsev από το Ινστιτούτο Ερευνών της Αζοφικής.
Παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λεονίντ Izergin ισχυρίζεται ότι η θάλασσα είναι ασφαλής για κολύμπι, οι χωρικοί του Μπερντιάνσκ δεν τον πιστεύουν. Ισχυρίζονται ότι η θάλασσα έχει μια ειδική μεταλλική μυρωδιά που τους ανησυχεί.
Το Μπερντιάνσκ είναι γνωστό στην Ουκρανία λόγω του θαλάσσιου λιμένα του και τις βιομηχανίες. Είναι επίσης το σπίτι σε ένα θέρετρο υγείας με λασπόλουτρα και  κλιματικές θεραπείες. Τα καφέ φύκια διαμορφώνουν τη σύνθεση της ιατρικής λάσπης.
Η Αζοφική Θάλασσα είναι η πιο ρηχή θάλασσα στον κόσμο, με το βάθος που κυμαίνεται από 0,9 μέτρα (2 μέτρα) και 14 μέτρα. Η θάλασσα είναι 360 χιλιόμετρα (220 μίλια) και 180 χιλιόμετρα (110 μίλια) ολόκληρη και έχει έκταση 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (15.000 τετραγωνικά μίλια), η οποία είναι η μικρότερή θάλασσα εντός των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Η θάλασσα χαρακτηρίζεται από υψηλές συγκεντρώσεις οργανικής ύλης και μεγάλες περιόδους άνθισης. Περίπου 600 είδη φυκιών πλαγκτονικών είναι γνωστά στην Αζοφική Θάλασσα. 
Η αύξηση των ποσοστών πλοήγησης έχουν οδηγήσει σε περισσότερη ρύπανση, ακόμη και σε οικολογικές καταστροφές. Στις 11 Νοεμβρίου 2007, μια ισχυρή καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα την βύθιση των τεσσάρων πλοίων στα Στενά του Κερτς, στο ρωσικό λιμάνι της Καυκάσου. Ως αποτέλεσμα, περίπου 1300 τόνοι μαζούτ και περίπου 6800 τόνοι θείου έχουν εισέλθει στην θάλασσα.
Η Θάλασσα του Αζόφ είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας που ενώνεται μέσω του πορθμού του Κερτς. Συνορεύει από βόρεια με την Ουκρανία, ανατολικά με τη Ρωσία και δυτικά με την Κριμαία.
Πρόκειται για μεγάλη κόλπωση, 35.000 τ. χλμ. του Εύξεινου Πόντου ανάμεσα στην Κριμαία και στον Καύκασο. Είναι αβαθής θάλασσα (3-14 μ.), μοιάζει με κλειστή λίμνη και δέχεται τα νερά 20 ποταμιών (Δον κ.λπ.). Τα νερά της δεν είναι πολύ αλμυρά και τα ψάρια της νοστιμότατα. Φημισμένο είναι το χαβιάρι που βγαίνει από τους οξύρρυγχους.

Η Θάλασσα Αζόφ ή Αζοφική είναι η «Μαιώτιδα λίμνη» των αρχαίων Ελλήνων, η «Τερεμίνθα» των Σκυθών, η «Palus Maeotis» των Λατίνων, η «Μπαχρ Αζάκ» των Τούρκων, η «Ντελήκ Νταντζίκ» των Τατάρων, η «Σουράζησε Μόρε» των Ρώσων. Το όνομά της οφείλεται στην άλλοτε κραταιά πόλη Αζόφ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger