Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΕΜΠΟΛΑ: ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ Λ.Δ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ


Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Καμπούνγκου: Αυτή η εικόνα που απελευθερώνονται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας 1η του Οκτωβρίου 2007 λαμβάνεται 29η Σεπτεμβρίου 2007 στα Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF) θάλαμο απομόνωσης της Καμπούνγκου δείχνει νοσοκόμα των ΓΧΣ Isabel Grovas (L) και ο Δρ Hilde Declerck (R) τη φροντίδα ενός 43 ετών ασθενή που έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι έχουν αιμορραγικό πυρετό Έμπολα (EHF). (AFP PHOTO / WHO / Christofer Μαύρο)
Πηγή Αθέατη γνώση:Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, λίγες μόνον εβδομάδες μετά την λοιμογόνο ασθένεια που υποτίθεται ανακηρύχθηκε "υπό έλεγχο" στη γειτονική Ουγκάντα, απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Τα νέα κρούσματα του ιού Έμπολα εντοπίστηκαν κοντά στην βορειοδυτική πόλη της χώρας Isiro, στο Κονγκό, δήλωσε ο υπουργός υγείας.
Μια ομάδα ειδικών από διάφορους διεθνείς οργανισμούς - ο ΠΟΥ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων - εργάζονται στη χώρα μαζί με τους τοπικούς γιατρούς.Διεξάγουν μια λεπτομερή επιδημιολογική έρευνα, και προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με αυτούς που έχουν μολυνθεί.
Η νέα επιδημία έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την άλλη επιδημία Έμπολα στη γειτονική Ουγκάντα ​​- περίπου 30 μίλια από τα σύνορα με την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το ξέσπασμα της Ουγκάντα ​​σκότωσε 16 άτομα τον Ιούλιο. Οι δύο επιδημίες δεν πιστεύεται ότι συνδέονται, δεδομένου ότι το στέλεχος που βρέθηκε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι διαφορετικό από εκείνο που ορίζεται στην Ουγκάντα, αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
Ο Έμπολα είναι ένας σπάνιος αιμορραγικός ιός, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1976 στο Ζαΐρ (τώρα γνωστό ως Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό). Η ασθένεια πήρε το όνομά της μετά από ένα μικρό ποτάμι της χώρας. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Έμπολα περιλαμβάνουν αιφνίδια έναρξη πυρετού, αδυναμία, πονοκεφάλους, εμετούς και νεφρική ανεπάρκεια.
Ο ιός φέρεται να είναι θανατηφόρα σε 50-90%των περιπτώσεων. Στις πιο σοβαρές λοιμώξεις, τα θύματα αιμορραγούν από σωματικές κοιλότητες πριν πεθάνουν. Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν υπάρχει εμβόλιο για τον Έμπολα, ο οποίος μεταδίδεται από στενή προσωπική επαφή. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί στον άνθρωπο μέσω της διακίνησης των μολυσμένων πτωμάτων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των πιθήκων και τα πουλιά.
Η τελευταία μεγάλη επιδημία Έμπολα στο Κονγκό, το 1995 που σκοτώθηκαν 245 άτομα. Πρόσφατα κρούσματα καταγράφηκαν απο Έμπολα στην Ουγκάντα, όταν 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο δυτικό τμήμα της χώρας το 2007, όταν και τουλάχιστον 170 έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο τμήμα της χώρας το 2000.
Ενδεχομένως να ανακαλυψουν σύντομα το εμβόλιο κατά του ιού Εμπολα, και οι παγκοσμιοποιητές να ξεκινήσουν  « για το καλο μας πάντα... » μια παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμών. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger